Sobota, 29. říjen 2005

Výlet v Budapešti - 2. den

Takže další den v Budapešti.

Dneska jsem si přispala :-) , spala jsem až do půl devaté a to už mě Tom budil, že má hlad, ať jdeme na snídani a rychle, rychle na výlet.

Po vydatné snidani jsme tedy vyrazili na výlet – dnešním cílem byl Budapešťský hrad a blízké okolí. Tam jsme jeli tramvají (neboli jak se po našem řekne šalinou :-) ), když jsme přestupovali, tak jsme se stavili ve velkém nakupním centru “MAMMUT“ a koupili Matýskovi krásného, barevného šašinka – aby měl nějakou malou drobnost z našeho výletu. Doufáme, že se mu bude líbit a bude s ním spinkat. Na poslední úsek cesty na hrad jsme zvolili malinkatý autobus, opravdu vypadal, jako když v něm jezdí trpaslíci do školky :-).

Již po cestě bylo opravdu na co koukat, člověk nevěděl kam se má podívat dřív. Jakmile jsme vystoupili z autobusu, chopila jsem se foťáku a začala zběsile fotit, ale po malé chvíli mi ho Tom zabavil, že on bude dělat lepší – „profesionální“ fotky a opět jsem si vyslechla onu story o tom jak mi koupil knihu, abych se naučila jak dobře a kvalitně fotit a já se nemám pořád k tomu abych si ji přečetla, tak jsem raději rezignovala a foťák mu dala :-) (no ale musím uznat, že ty jeho fotky jsou opravdu velmi pěkné).

Největší radost jsme měli z toho, že nám přálo počasí, no na to že je konec října bylo opravdu velmi krásně a teplo, takže byl na tom hradě krásný výhled na celou Budapešť. Prošli jsme toho opravdu hodně, fotek jsme udělali snad jěště víc.

Bylo něco málo po poledni a Tom dostal hlad a mě pomalu taky začalo kručet v břiše, tak jsme se stavili v podzámčí v jedné malé, útulné hospůdce a objednali si pravou maďarskou gulášovou polávku. No on ji objednal Tom (maďarsky – gulášlévéš eš senšáváš ášváňvíz) a měl z toho takovou radost, jako když našemu Matějovi koupíme kinder vajíčko.Chvíli jsme jěště poseděli a vydali se dále na cestu, sice nás už boleli nohy, ale chtěli jsme toho vidět co nejvíce. Asi po dalších dvou hodinách zvítězila únava, proto jsme se vydali hledat ten malinkatý autobusek, který nás zase odveze dolů. Předtím jsme ještě museli sehnat lístky, protože Tom už zádné neměl a já využila jeho nepozornosti a vyfotila pár „uměleckých“ fotek :-).

Na hotel jsme dorazili opravdu velmi unavení, ale spokojení, jak se nám ten výlet skvěle vydařil. Já si napustila plnou vanu s moc a moc bublinkama a skoro hodinu v ní relaxovala, protože nohy mě opravdu moc bolely.

Pak mě Tom pozval na romantickou věčeři při svíčkach, no opravdu velmi krásně zakončený den.

A pak ještě z Vyvolených vypadla Regina, takže jsme o nic nepřisli :-D

Počet komentářů: 1:

Blogger Irzi řekl...

No musím taky přidat svoji verzi, ale nevím, jestli jenom jako poznámku a nebo radši nový článek :-) Asi to přidám článek i s odkazem na fotky. Teď je najdete zde.

Pondělí, 31. říjen 2005 11:59:00 CET  

Přidat komentář

<< Domovská stránka