Středa, 4. leden 2006

Silvestr 2006

Na tento den jsme si pozvali naše dobré známé a kamarády z Brna.

Matýska jsme „poslali“ k babičce Haně, protože jsme tu měli nocležníky a chtěli jsme si taky pokecat a nemuset brát na něho ohledy s hlasitostí hovoru.

Bylo to fajn a velmi příjemné, ale nakonec jsme to nepřeháněli a ve vší „počestnosti“ jsme téměř střízlivý přivítali Nový rok.

Na Nový rok ráno jsme si jeli pro Matýska a sanozřejmně jsme mu museli donést Kinder vajíčko. I on prý přečkal Silvestr v pohodě – měli jsme strach, že ho vzbudí ohňostroje, ale nestalo se tak. Snad to tak bude i další roky…

Prosinec a Vánoce 2005

Po dlouhé odmlce jsem na chvíli zasedla k počítači, že něco málo zaznamenám do „rodinné kroniky“.

Stalo se toho vcelku hodně, ale opravdu nevím, kde mám začít, tak budu psát, jak mi to půjde pod ruku.

Jedna z důležitějších věcí, která se stala je ta, že jsme se přestěhovali z Brna do rodného Prostějova. A proč? Co nás k tomu vedlo? Důvodů bylo hned několik, ale i tak jsme to s Tomem obrečeli, přeci jen jsme tam strávili nějaký ten čas a měli jsme tam už spoustu přátel a hlavně Matýsek tam měl spoustu kamarádů. Ale nakonec po všech úvahách, jsme se přeci jen přestěhovali.

Takže zase po několika letech v Brně opět bydlíme v Prostějově. Musím jen poznamenat, že momentální velikost bytu „trošičku“ převyšuje rozměry toho předešlého :-)

No ale největší radost jsem měla z toho, jak náš Matýsek reagoval na svůj vlastní pokojíček, byl z něho opravdu velmi nadšenej, byl to pro mě krásnej okamžik vidět jeho rozzářené oči a úsměv na tváři – byl opravdu šťastnej.

Sice to stěhování bylo trochu hektické, ale zvládli jsme to tak, abychom mohli v novém bytě oslavit Vánoce jako rodina. Také jsem se moc těšila na to, jak bude Matýsek prožívat Štědrý den, protože to budou teoreticky první Vánoce, které bude nějak vnímat.

První nadšení bylo z toho, jak uviděl vánoční stromeček, protože jsem ho nastrojila v noci z 23. na 24. prosince, takže jsme mu řekli, že nám ho donesl Ježíšek. A celý ten den proběhl v duchu svátečním a moc jsme se všichni těšili na večer. Matýsek na dárky a já s Tomem na to, jak bude Matěj reagovat na tu atmosféru a jak si bude rozbalovat dárky…

Konečně jsem se dočkala, nachystala jsem štědrovečerní večeři a Tom s Matýskem se oblékli do svatečního, zasedli jsme všichni ke stolu – nejlepší byl Matýsek, ten si na kapříkovi náramně pochutnal. Pak Tom nenápadně zavonil a Matěj pochopil, že Ježíšek přišel i k nám a nechal pod stromečkem nějaké dárečky. Ale Matěj se rozběhl ke dveřím, že jde otevřít Ježíškovi, aby mohl k nám – tak to jsme se opravdu moc nasmáli. No ale pak konečně otevřel dveře do obýváku a uviděl ty dárky pod stromečkem, očenka mu svítili jako dva lampionky. To byl pro mě ten nejkrásnější dárek, vidět Matýska jak je štastný a veseselý. Bylo to super, konečně měl už z toho rozum a všechny dárky poctivě prohlédl, no ale nejvíce měl radost z knihy o Krtečkovi, tak o té jsme si museli skoro celý večer povídat... :-)

No a jak šel Matýsek spinkat, museli jsme mu dát veškeré dárečky, co dostal pod stromeček, kolem postýlky, aby jak se probudí, měl všechno na očích.

Tak to byl Štědrý den, samozřejmě musím podotknout, že dostal také spoustů dárku u babiček a dědečků, protože i tam se stavil Ježíšek a nechal mu tam něco.

A pro nás to byli taky super Vánoce, protože jsme konečně byli jako rodina pohromadě a strávili jsme spolu krásné chvíle.